Wednesday, March 26, 2014

.

.


chauzz

Wednesday, February 19, 2014

Saturday, January 25, 2014

NBS :)

haha
nok kabo yg ak dpt rezeki je
rezeki mende bia ak dh r tahu
hehee


chauzz

Thursday, December 12, 2013

Tengkujuh bukan tengkolok


haha
musim ni musim banjir
ngeri hok kene ganu,klatang,pahang,johor(beloh2 timur johor kot)
tobak siang bile tahu mangsa2 banjir tu xckup bekalan mknan,api n mcm2
tamboh2 lagi barang2 umh rosok,kete masuk air


sape2 yg kene tu die tahu mcm mane asenye jadi mangsa banjir
huhu
cume kene tahu la stp yg blaku itu adelah ujian Allah dan ujian Allah xlain xbukan supaya kite yg lalai ni ingat pada Allah xkire kite ni keje,pangkat,status nape
makne kate kite hok mngsa banjir ni jgn maroh ke Allah la neh
sabo n redha ngn ape yg blaku
sume yg blaku tu ade hikmahnye


baiklah tanpa mmbuang masa
tibe2 op
hehe
kpda mgsa2 banjir tu bsaborlah yer
jom kite baca lirik lagu ni from HSBC


"Aku toleh kanan dan kiri
ia dah mula nak jadi lagi
dongak atas tengok langit
ia dah turun ku jenguk bawah oii
dah tak nampak kaki

Kelam kabut angkat barang
air dah naik sampai ke pinggang
banyak barang yang tenggelam
ada yang juga terapung-apung
tak sempat ku nak gendong

aku jadik mangsa
tumpang balai raya
semua makan nasik kawah
dalam hati rasa hiba
terkenang harta dah banyak musnah

banjir oo banjir oo
banjir rumah kita naik airrr ooa' airrr oo
banjir oo banjir oo
banjir kampung kita naik airrr ooa' airrr oo

aku toleh kanan dan kiri
hujan yang turun tak henti lagi
kalau tadi aku tak nampak kaki
sekarang sudah sampai aii ke paras gigi

pindah ke balai raya tidur atas tikar
ada yang berduka ada yang berpesta
bikin kecoh
sambil sambil nak carik jodoh"





chauzz

Sunday, November 17, 2013

Friends...


haha
bahaye guh tobak ah
ak hampir2 dok ingt dh nk update blog ni
mujur tringat mase wktu zohor
kalu dok post gok dlm bulan ni
tcalor abih la stail ak
juge tcalor la kete saing2 ak kekgi
xdok kaitan??


jadi ak pun xtahu nk tulih nape ni
ak amik pkataan hok ade kat prenggan atah tu dh la neh
ak amik pkataan saing
bleh x??xleh ke??mapuh mung ah
hahaa


oklah,saing ni byk makne jgk dlm base tganung
saing sperti hok rama tahu mksudnye kawan,sahabat,gu,geng,member n mcm2 lgi la
kalu tny gok 'pah mane saing mu,ninggal dh ke?'
cntoh se g 'aku dok saing mane etek nge ye'
tu contoh org ganu gune ayt saing


makne lain plop saing tu jgk bleh dimaksudkn dgn sign atau tndatgn
haha napok mcm xdok kaitan op
tp tula realitinye kalu mu mari tganu dgr org ganung ckp
ye akan kabo bile nk suh tndatgn ye akan kate
'dh nok suh saing mane ea??saing sini ker??'
gitula lbih kurg


saing hok lain plop 
kalu lepah buleh slip perekse pmr gok mesti ade org akan tny,konfem akan tny
'doh emm subjek saing mu bleh wape??'
atau 
'doh saing mu bleh wape?'
bleh jadi due mksud situ
se ye tny subjek sains mu dan se lgi ye tny saing/kwn mu bleh brape A?
haha unik kan


lagi mksud saing ni dari segi psaingan plop
bese kalu ade due keda mkn duk sbeleh mnyebeloh
bese org akan kate 
'owoh badi saing ah due keda ni'
mksudnye due2 blawan la nk bg ramai org mari keda ye


ok,tu je la hok mari dlm pale otok tdi
kalu ade nok tamboh mu tamboh ah kat blog mu
doppon ltok kt statuh mu kt fb mu
haaha




chauzz

Thursday, October 3, 2013

Ce sabo gok!!!


haha
jumpe lgi kite dlm bulan 10
haha
napok cam maroh op tjuk aku
bia ah,duli dop aku
haha


nok kabo kne sabor la ngn pe yg blaku dlm bulan 10 ni n bulan yg sbelum
mslh tetap akan ade wlaupun mslah lain telah pun setel
stp hari kne sabo
nok pahala dop?
kalu nok kene sabo la
nok dose dop?
kalu nok mu maki hamun la sbb xtahan sabo
simple as that huh!



chauzz


Monday, September 2, 2013

20 sen jer pun.


haha
semepna minyak naik ni ak awalkan sikit post ak utk bulan 9 ni
walaupun naik aku tetap dengan cara ku utk post skali setiap bulan
napok mcm xdok kaitan op
mapuh mu r
haha

jadi bulan 9 ni pun bulan aku jgk sbnrnye
sbb pe?
mu pikir diri r

k la tu je nk kabo


chauzz

Wednesday, August 14, 2013

Raya

haha
aku bz


itu sahaja


chauzz

Monday, July 8, 2013

Ramadhan

haha
tugasku sebagai pendidik abih dh
jadi penganggur smula la plop
tpai rezeki tetap ade
just ikhtiar and tawakal

bulan pose nk betul diri ni bia koho kemah plop



chauzz

Friday, June 14, 2013

Guru

haha
bulan ni alhamdulillah ade beberapa rzeki yg aku dpt
disamping rzeki yg mmg telah sdia ade byk yg diberikan Allah

harap2 rezeki ku smakin btambah walaupun plahan2
insyaallah,aaminnn



chauzz