Wednesday, February 16, 2011

alun sebuah symphony yang sangat merdu.

haha
ak mitok maaf r sbb ak mungkir jnji sokmo lening
ak brase nk update blog ni sbb mmber ak ye tag ke aku
so kalu update psl ni ak xikut mud sgt sbb ak kne tag ekpun
kait x??
haha mapuh mung r
ok2
dalam kesibukan kotaraya ni anda semue perlu ingt bahawa datuk bandaraya harus berterime kasih kepada kereta2 dan motor2 yg suke mmbuat sibuk di jalan raya yg mnyebabkan jem tiap2 hari
tanpa mereka siapalah sgt jalan jem ni
tanpa mereka apelah gune sgt polis trafik nk handle jln2 jem ni
tanpa mereka masa kita xkan mmbazir selama berjam2 beratur di trafik lite
tibe2 ak ckp psl ni op
ahaks

ok ak nk jwb dh ni

Apa yang penting dalam hidup anda? 
kualiti dalam kehidupan
chewahh
stail x ayt ak
hahaa
dok ah
ak ase bnde hok paling peting dlm idup ak ialah sebuah oksigen
tanpe oksigen kite xbleh bernafas dalam ego
tanpe oksigen kite xkan dapat melihat pembakaran terbuke mahupun pembakaran dalam stadium
tanpe oksigen kite juge tidak mampu untuk mengungkapkan kata2 cinta
tibe2 jiwang..haha

Kalau kebendaan pulak? 
lain macam je bunyi soklan ni
tapi xpe ak cube jwb sejujur mungkin
ak ase kalu kebendaan ni yg paling pnting adelah sebuah carbon dioksida
tanpe beliau kite mungkin tidak dpt utk menghembus smula oksigen yg telah kite sedut
tanpe beliau eksperimen smasa skolah dlu mgkin tidak akn berjaye
tanpe beliau persamaan kimia mgkin tidak akn berjaye diselesaikan jika tiada kwujudan beliau
tanpe beliau cerite kuliah cinta mgkin tidak dpt ditayangkan
tibe2 op..hahaa

Apakah anda sedang bercinta? 
tokmung cinta
ak xknl ape itu cinta
bg aku cinta itu seperti topi kledar
bile kite nok gune kite paka topi kledar
tapi bile kite xnok gune die kite buang die dan letok di atas rak kasut
cinta tu ibarat sepasang kasut
bile sebeloh kasut tu rosak atau koyak
kite hntor yg sbeloh itu ke kedai tanpe mmbawa yg sebeloh lgi tu utk teman brsame kasut yg sdh koyak itu
sgt tidak adil
cinta tu ibarat sekeping kertas
bile kertas itu suci tanpe sebarang tulisan
kite warnakan die dgn menatang minyak yg penuh
namun bile kertas itu sdh kehabisan ruang utk diwarnakan
kite hnye campakkan ia ke dalam satu liang yg dipenuhi dgn smpah sarap
mcm tu ke cinta??
tibe2 ak emo op
haha

Seberapa lama anda akan mencintai kekasih anda? 
buat mase skarang ni ak hanye berdiri seorang perindu dan berdiri memanggil dunia seorang diri tanpe ditemani bulan dan bintang serta cahaya matahari dan cahaya lampu kalimantang

Novel/buku/majalah terakhir yang anda beli? 
walaupun ak suke mnulis tapi ak bkn seorang pembeli buku yg ditulis oleh org lain
malah ak tidak akn mngeluarkan jenama buku sdiri
itu bukan care akan berfungsi
chewahhh tibe2 ak gune berfungsi

Nama penuh anda? 
taking

Antara ayah dan ibu, mana anda paling rapat? 
ibarat pasangan sebuah perkataan

jika jalanraya dipisahkan
ianya tidak akn sdp didengar jika org memanggilnye jalan saja atau raya saja
sama juge dgn ibukota
xkan nk pnggil ibu saja kan
begitu juge dgn ladies n gentleman
xkanla nk letak ladies and grandmother plak kan
xpun ladies and lecturer
xpun ladies and washing machine
nmpk kan xseswai lgsung kan
sbb tu la bile name ibubapa atau ayah ibu ni
tiada yg dpt memisahkan nye
baik ibu atau ayah
jadi mksud ayt ak tu
ak rapat blake la due2
tiada pilih kasih antare kedue2nye

Namakan orang yang anda betul-betul nak jumpa? 
jaafar onn

alexander graham bell
john ford
adik bradik wrights
sulaiman hassan
hamdan tahir
dan sebagainye

Adakah korang basuh baju sendiri? 
basuh baju tidak sama dgn pergi ke mesin basuh

kalu basuh baju ak sgt suke semasa ak di matrik
tapi pergi ke mesin basuh sgt ak sukai bile ak di uni
tp bile bini kekgi ak sgt suke kedue2nye
mcm palsu je ayt ak
haha

Di manakah tempat yang betul-betul anda nak pergi? 
byk la jgk seperti

lebuhraya karak
jalan simpang tiga di kampung chabang tiga
kapong tok imam lapor
wilayah xichuan
sebelah seven e negeri sembilan
padang bolasepak estet di ulu kedah
loji pelupusan sampah selangor


Pilih satu. Peluk atau cium? 
sedap lake due2

piye amboh kalu kene cium atau peluk
mu tny kucing ke lembu ke kambing ke mesti ye nok jgk
haha
lumrah r tu nk cium n peluk cume nok nge amboh je
tp seelok2nye biarlah ade tali pernikahan dlu
chewahh
kalu sbelum nikoh ni xsdp ngt nk cium peluk ni
sbb pe??
sbb kite akn jd takut nk buat mnde gitu
yela perbuatan salah kan mestila tkut nk bt
tp setelah anda mendirikan berumahtangga mesti prasaan itu bertukar mnjadi satu kemestiaan plop
aku sedap je ni xtahu la btul ke x
haha

Bilakah tarikh hari jadi anda? 
bleh lake

ak xcare ngt ke tarikh hari jadi ak ni
ak tunggu ade org wish kt fb ak
kalu tibe2 ari tu ade byk org wish ke ak
maknenye ari jadi ak r tu
tapi kalu sapa seminggu org duk wish jgk ke aku
maknenye arijadi seminggu la
nk wak 3 bulan pun xpe jgk

Tag 5 orang yang anda nak! 

amboh eh!!






chauzz

7 comments:

ida_gorgeous said...

haha lawak2!!...terbaekk bro!.,,:D..
lebuhraya karak??hahahah!..:)

staqim philux gc said...

hahaa...thx bro..keep reading ok?haha

syazwansamar said...

hhaha.hahaha.

Anonymous said...

like this!!! ^_~

staqim philux gc said...

uwekkkk..hahaa

Anonymous said...

g mutoh len nuh....ngotor ar mung...hahahaha...:P

staqim philux gc said...

hahahaha....