Thursday, August 4, 2011

engkau dan aku

sy bukan bendera pas..sbb kaler sy putih...hehe


haha
hye sumer
ak tahu sume org duk post blog psl pose serta menyambut ketibaan raya
speti mane gadis2 lain,mereka juge berpuasa
tibe2 kan
namun xlupe juge kepada mereka yg sudi meluangkan masa mengepost blog yg berkaitan bulan ramadhan ini
thanks sumer
disini ak pun ingin jgk nk post psl bulan ramadhan ni
tp ak mcm bese la
kenela selitkan psl identiti ak sikit
mcm rumit je ayt tu kan
ikutla phm ke tidak ak mls nk padam dh
haaha



ok mcm ni
bkn mcm tu
mahupun mcm2
tp mcm itu
haa lain tu
hahaa
orait peeps
btul x ak eje peeps mcm tu?
kalu salah cube tunjukkan ye
haha
sbenarnye ak nk brkongsi sikit ni psl bulan ramadhan ni
bukan ape
saje je nk kongsi
nk tggu kongsi fak choi lmbt g
xkait kan
ak nk bgtahu serba sdikit psl pekataan2 yg agak famous bile tibe dtangnye bulan rmadhan ni
khususnye utk rkyat tganu


yg petame adelah NAMAT
ak ase btul dh ak eje tu
namat ni besenye akan berlaku sminggu sbelum raye
dimane2 byk masjid2 serta surau akan mngadekan berbuke puase secare public
kebiasaannye mknn yg dihidang adelah berlauk pauk
dan juge bertalam
setiap thun dkt kwsan ak akn ade msjid yg buat namat ni
dan stp tahun jgaklah ade yg bt brbuke puasa dgn mkn bertalam
ak tahu msti ade yg jrang mkn ngn talam kan
xpe,6ti korang try la sdiri ngn fmily korang


yg kedue adelah PETANG MEGANG
yg ni ak ase rmai generasi skang yg lupe pade pekataan ni ataupun xthu lasung
tp biarlah itu hak mereka masing2
kait x
hahaa
ianya bese berlaku pade ptg seblum brmulanye puase ataupun ptg sehari sebelum raye
tp salunye ak pergi pade shari sblum raye
sbb ayh ak pun suke g time tu
so ak pun ikut skali la
oh ye lupe nk gtaw pergi mane kan
pergi ke kuburla
pergi menziarahi pusare2
time ni akan ade org yg mnangis terkenangkan arwah yg telah pergi
mcm2 suasane dpt dilihat


umm ak ase mls plop nk tulis
ahaha
xpe kan ak buat mls gini
tp ade lgi yg ak nk tulis
contohnye MOREH,TUJUH LIKUR,NETBAT dan lain2



k selamat berpuase sumer


chauzz


4 comments:

Yuyu Musa said...

hihi..papepon..selamat berpose..:)

staqim philux gc said...

yuyu pun same jgk...samat pose...:)

Apih El Nino said...

petang ngabang. skil sek-sek ni pakat saloh berjemaah. hahaha.

staqim philux gc said...

hahaa...mizi nge roy r pakat wat saloh ow..hahaa