Saturday, September 12, 2009

jangan jadi lalai walopon dh nak raye

nak masak kentucky fried hand la rini...sape nak??

tujuan ak post ni bkn nk bg korang sume takut,trtipu,kenyang,ngntuk mahupun ghairah..
tujuannye hnye satu..nk bg korang satu nsihat yakni mcm tazkirah r...haha
ak tahu raye dh nk dekat..
tnggal beberapa malam purnama je lagi nk raye..
persiapan raye sume dh siap kan??...
bju raye dh bli blum??..
mintak mak kuih sepotong blum??..
saya mahu makan perut kosong x??...
arap2 sume brjalan lncar la..
tp jgn la disebalik keghairahan atau keberahian mnyambut raye ni...
anda sume lalai dgn kerje korang...
bykla cntohnye memasak,mmandu kereta,moto...
ade jgk yg beli barang2 baru tuk rye ni mcm kerete,hp,bil telepon,basikal,traktor,screen tv,mouse,motherboard..mcm lgi r..
sedar xsedar bile anda trlalu gmbira sgt sbb nk smbut rye..
anda selalu mencederakan diri sndiri..
nmpk mcm xde kaitan kan,tp sbnrnye ade..
sy tgh cri jgk ni pe kaitan die..
haa nsib baek jmpe..
kaitannye adelah jgn bawa kete trlalu tuk smpai ke destinasi..
satu lgi bile memotong bawang atau ape2 yg bleh dipotong..
jgnla potong trlalu hebat dan menawan kerna bakal trjadi sperti gmbr di atas...
kalo nk potong pon potongla line org ke,org tgh beratur ke,potongan harge diskaun ke,potongla nk potong pon..
jgnla smpai tng sdiri pon nk potong..itu dh trlbih raye tu..
amik ko raye kt spital la jwbnye...xpun dlm kbur...
JADI...
kenape perkataan jadi ak begitu besar sekali??..
tu tndenye ak nk bg advise la..hehe
kalo nk pulang beraya tu brhati2 la ek..
this word nmpk je rngkas tp besar mknenye...

k la weh
chauzz

4 comments:

dewa arjuna said...

terbaek sekali nasehat abg stakim...
tibe2 aku pggl mu abg ork...
hahaha...

staqim philux gc said...

haha..tu r...pdahal ak jauh lebih gelap dr warne kulit mu..kait x??hhaaha

lyndadyana said...

adoiiiiiiiii...
sakit jantong tgk pix 2...
cancel nk bce...
seb bek xmuntah...
takot r..
asl potong jari 2???

staqim philux gc said...

hehe...sbb die hepi sgt potong cili tu..
tibe2 trpotong jari sdiri...
so moral of the story ialah brhati2 ketika mmbuat prsiapan rya...hehe