Wednesday, December 22, 2010

SAMA TAPI TAK SAMA,LEBIH KURANG JE..

haha
sperti biasa
aku telah mungkir janji ngn awok2 mu sume
ak kate bahawa ak akan post satu post pade stp bulan op
tp kali ni ak mungkir janji
ak pun xthu sbb ape ak mungkir janji
kut mu ah
duli dop

dulu mase ak kcik2
aku suke hafal name2 negara hok ade dlm dunia yg sfera ini
sbb mase tu bermain fb bukan lagi hobi ak
mengire pacat adelah hobi ak yg ke 15
ke 16 ak amboh kabo
mu cari r sdiri
ok lah
sbut psl negara ni
byk mende hok menarik tlh berlaku
jike kamu perhatikan btul2 
tu pun kalu mu perhatikan la
trdapat persamaan dan perbezaan dlm stp design bendera bg negara itu sdiri
nok kate ye pakat xsaboh gok
nok kate ye niru mase reka bendera pun xlogik gok
tp gane2 pun mmg lebih kurang je
ye tamboh sket je nok wi lain sket dr bendera hok ade dh
contoh mcm lambang,jata,warna,objek,dan mcm2 lgi la
mcm chef wan lok ase ckp gini
xahu bende op
gini ah mu tgk r sdiri nape hok beze ye ow
kalu mu ase keliru
ak letok siap name negara tu
k enjoy


A)ni beze dekat bintang n kaler

somalia


vietnam

B)ni beze kaler nge bintang jgk

chile

melaka


C)ni beze kedudukan kaler n bintang nge bulan sabit

poland

singapore

indonesia

D)ni beze bilangan bintang n beze lambang

anguilla

australia

new zealand

british virgin island

E)ni beze kaler n bulan

palau

bangladesh

japan

pas(tibe2 op)

F)ni beze kaler je

qatar

bahrain

G)ni beze kdudukan kaler n lambang

senegal

cameroon

rwanda

H)ni beze lambang hok tgh

peru

canada

I)ni beze lambang je

ecuador

colombia

J)ni beze lambang jgk tp kaler xsame mcm yg di atas

russia

slovakia

slovenia

K)ni beze kaler tp lambang salib tu same(aku benci lambang salib)

denmark

finland

sweden

england

norway

L)ni beze lambang ye jgk

syria

yemen

egypt

M)hok ni same ke xsame bg semue yg mlihat??gane2pun aku benci amerika

malaysia

usa


N)ni negara hok paling aku benci sapa aku mati

FUCK U ISRAEL



ni hnye skadar suke2 je
kalu mu ase xsame ke
ase xlogik ke
ase mcm aku saloh ke
atah mu r
ak xkisoh pun
same2lah kite membenci negara ISRAEL n AMERIKA




chauzz

12 comments:

apih el nino said...

molek bowoh bendere jepun tu mu letok bendera pas se kim. hahaha...

.siBUDAKberhatiKECIL. said...

sokong apih el nino. haha. tibe2, maap!

iKhRam said...

hahaha..
pandai si apih nie..
hahaha...

apapun terima kasih dgn info ini..
menarik..
teringat masa kecik2 dulu suka kumpul pemadam yang ada bendera negara..

yang benar
ikhram

staqim philux gc said...

haha..apih...
ak nk letok dh...
tp xingt...dakpe ak tamboh lalu ea..

Fxysche Nas said...

byk btk bintang je
bendra mlysia gk paling umphhh
hehe =D

staqim philux gc said...

NAS:btul2...syg malaysia...

rafidah zakaria said...

syg staqim n malaysia..haha

staqim philux gc said...

hahaha..

rafidah zakaria said...

hahaha gok..

Miss SB said...

staqim, sila ambil award kamu d cni yep! :)
http://xylenedz.blogspot.com/2010/12/award-from-umar_25.html

staqim philux gc said...

ok...

Opah Kentang said...

nice info =)