Thursday, November 26, 2009

lompat lompat cari makan..


aku nok telan ke x ni??..dohla xsedap tikus ni..baek ak makan badak..



haha...itula luahan mohd sawa bin batik terhadap nurul tikus binti mondok stelah mohd sawa mengorat nurul tikus utk ajak g dating...tetapi nurul tikus ni high taste sikit...jadi mohd sawa pon mrah la kt nurul tikus ni...setelah mngetahui yg nurul tikus ni ade affair laen,lantas mohd sawa marah kt nurul tikus lalu mohd sawa makan nurul tikus dgn selahap-lahapnye....ksian nurul...hee






okla sekian saje cite utk arini...pelik op??aha...okla..kali ni ak nk cite psl makan...ak caye ramai org suke mkn...xkire r mkn nape pon...makan ni satu dr kgemaran ak...kalu bab  makan mmg ak bereh r...haha...ak byk dh wat rekod psl makan ni...tp malas r nk kabo...kekgi bangge plop...haha...tp dlm byk2 makan,makan makanan gok hok ak suke...haha..msti mu mikir pelik op??kalu x pon,msti mu pikir op??haha...kalu minum plop,ak suke minum minuman...ye la kan,xkan la nok minum minyak lendar plop...gile ke mnde..






okla makan ni byk cabang ye...kalu hok berahi jenih wahi jalan tu,mmg mu suke makan angin r...kalu tmpat tu ade angin,msti ye nk g makan angin...tgk r plop klajuan angin tu gane..kalu stkat angin sepoi2 bahase,baek xyah g jalan..g jalan dalam umoh dh r..g ruang tamu ke,stor ke,jamban ke..tu bru angin sepoi2 bahase...haha..kalu angin tu angin ribut ke taufan ke,bru bleh nk g jalan makan angin pon...senang je..bile mu tahu dh ade angin kuat situ,mu g r duduk kat tmpat angin nak lalu tu...bile angin tu tiup mu,msti r mu tercampak dek kerana angin ribut tu...mknenye mu telah g makan angin dh...sbb mu tlh bergerak dr satu tmpat ke tmpat yg laen...jd tula makan angin atau bhase kampungnye nok g jalan...hee..








ade jgk hok jnis suke makan kawan...bukan mksud die ni kanibal ke suke makan org ke suke daging mnusia...tp jnih ni la hok rama org xsuke...sbgai cntoh r...kite skmo wat baek kat die..tp bile blakang kite,die ade niat jahat nk kene kt kite...gitu r lbih kurng cntoh ye..ak pon kdang2 gitu jgk..tp atah org jgk..kalu org tu mmg ak xpuah ati dh,mmg ak pon wat gitu...bkn stkt ak je..shah ru khan pon wat jgk gitu mase ye kcik...hehe..tibe2 shah ru khan ade op??...tp gitu r..nk makan kawan bleh tp ajok r ak skali..eh2 silap plop..kalu nk makan kawan tu bia r ye pon makan kite jgk..mu phm x mksud ak ni??kalu xpham mu amik r pasword blog ak n pasword ym kwn ak...haha..xde kaitan kan???...








kalu hok jenih bengong n sumbat mmg tergolong dalam kategori dok makan samang...org mcm gini ni ye senang nk kawan,nk saeng,nk ajok g mane2...senang lake r...mmber2 ak sume ramai jnih gini...mmg enjoy n epi r idup...hee..kalu de mslh ke nape ke,mudoh kire r...org mcm gini bile kite mitok tlg mmg ye ade...jgn bimbang dan usah ragu r neh..mcm org tue plop rase nok nsihat gini..haha...org xmakan samang ni ye bleh mnceriakan suasane..kalu mcm dalam klas yg senyap je,besenye org macam gini la hok skmo wak bising dalam klas...bile xdok die,mula la klas rase sunyi dan sepi serta pilu...bile ade kelas pon jdi happening..hee










kalu hok jenih mudah terase ke mudah trsentuh ke sensitif lajok ke,mmg saboh r kite wi ye org hok jnih cepat makan hati...ak xtahu btul ke x ni,ak maen teke je...sbb ak tulis ni bnde hok mari dalam pale otak ak je...jadi kalu saloh tu bese r..org malaysia kan...haha..okla org hok jnih gini ni kalu kite kate sikit je,terase lalu...mula la ngis la...jebet air mate ngalir...hehe...sian molek..tp nk wat gane..dh ye jnih gitu...syukur je la..bese bdk2 skloh rndah r hok rama jnih gini...tp hok xtahannye org beso pon ade jgk...malu kot orang guh la..tp kadang2 lawak jgk..trhibur hati ini dikale sunyi...hee







hok jenih gini plop sdp jgk kdang2...ni dipanggil makan diri...best jgk r kalu jd gini...besenye kalu bnde hok kite buat tu akhrnye akn memakan diri kite sdiri..btul x??diharap salah la ye..haha...cube bygkan,die tgh buat sesuatu yg akhirnye makan diri sndiri..tp xsmstinye malu yg akan makan diri tu...pelik x ayt ak??ahah...tp ade jgk yg bestnye mcm ade awek nk ngejah kite ke,dpt twran jd model basikal ke,dpt pitih ke,dpt lampu meja ke,dapat installer mozilla ke best jgk kan..jd kite ptut positif r pade diri kite ttg ape yg kite nk bt tu...xsmstinye malu je yg kite dpt,kdg2 bnde yg baik pon kite dpt...ak penah dpt due2 skali..haha..








kalu hok tgh bhgie plop msti buat bnde ni....ni dipanggil makan beradab...haha..sume org hok nk kawin msti suke kan...aku pon suke sbb ak lmbt g nk kawen...hee...xpela,yg peting sume org inginkn kawen atau nikoh atau married atau mengikat tali perkahwinan...haha..skema kan??...tp xsmstinye makan beradab ni time kawin je..mase makan kt kfc ke,mcd ke,cafe c ke(tibe2 ak ltok c),mydin ke,megamall ke bleh je nk beradab pon...makan r gane2pon asalkan napok beradab...jgn makan biadap plop..lame2 kene napor ngan nyepak...haha






k la weh...ak ngntuk dh ni...nk tido kjp..hee.



chauzz

17 comments:

aminx said...

bangga dop ak org pertama komen ?
msti mu rse nk unistall windows owk?

staqim philux gc said...

haha....mu bangge dop ak org prtame bls komen mu?
msti mu nk g kdai long kejap owp?

Anonymous said...

ohhh kalu 2st komen bangge..
kalu hok 2nd komen rasa nape lok..
hahhahahaah..
bijok arr mung staqim..
ada gok ular ngan tikus full name g2.
terbaeekk ar mung..
hihihih
+++++ tethrade +++++

staqim philux gc said...

haha...ak bngong je...
dok rjin dgo g name mu...hee

Anonymous said...

ahhahaha
tu nama samaran jew la...
mana ada nama btol g2..
ngeh9..

Anonymous said...

ahhahaha
tu nama samaran jew la...
mana ada nama btol g2..
ngeh9..

::miErA:: said...

smart gamba... leyh wat wallpaper desktop..huu

staqim philux gc said...

to anony,dh tu sape mu sbnrnye?hee
mira,hehe amikla...

::miErA:: said...

nok amik..takot kang kene denda plagiarism lak..hoo

staqim philux gc said...

hehe...xpenye...xkne denda...kne taun ade la..haha

Anonymous said...

kalu kabo xknl gak...
hua2..
weyh..
tajuk nape mu wt ea???
......tehtrade....

staqim philux gc said...

tjuk nape???
lagu blog ke?

Anonymous said...

hor..
lagu blog..
bgus arr mu memahami nape aku nk tny..
hahaha

.......tehtrade........

niny said...

Bijak ye differentiate the type of MAKAN. good2. looking forward to read your next entries..

staqim philux gc said...

lagu blog ni name sampai ke ujung dunia...nynyian dirly....knyg x mu dgr ak tulih ni??haha

staqim philux gc said...

mekasih nini...truskan mmbace post sy yg xberkait ni...

rin said...

wei best la ayat mu staqim...